

Okulumuz Erasmus+KA210 GEQWOPRO Projemizin Tokat Hareketliliğine Ev Sahipliği Yaptı
Okulumuzun ev sahipliğinde Erasmus+ KA210 Okul eğitimine yönelik Stratejik Ortaklık kapsamında, Öğrenme, Öğretme, Yetiştirme (LTT) etkinliği, 8-12 Ocak 2024 tarihleri arasında " "Kadınların Kendi Özgürlüğü ve Yaratıcılığı ve Yenilikçi Çalışmalar" temasıyla gerçekleştirildi.
1.Gün, canlı bir karşılama Töreni ile başladı.Interaktif Kahoot oyunu aracılığıyla şehir ve okul hakkında ilgi çekici bir sunum yapıldı. 'Tanıma' faaliyetleri arasında isimlerin ezberlenmesi ve isimlerle ilgili kişisel hikayelerin paylaşıldığı Perde Arkası İsim Yarışması yer alıyordu. Hareketliliğin temel kuralları belirlenerek Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi'nde öğle yemeği molası verildi. Gün, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile bağlantılı 17 Sürdürülebilir Hedefin ele alındığı Bingo Oyunu ve katılımcıların Resim Öğretmeni Buket Çan Kaya rehberliğinde seramik üzerine çizimler yaptığı Sanat Atölyesi ile devam etti. Gün, Check Out seansı ve Hacivat Köftecisi'nde akşam yemeği ve gölge oyunu ile sona erdi.
İkinci gün Tokat Belediyesi ziyareti, Şehir Merkezinde yürüyüş turu ve kültürel deneyim alışverişinin ardından Olgunlaşma Enstitüsü ziyareti ve tanıtım videosu ve Tahta Baskı Giysi Atölyesi yapıldı.Check Out Oturumu, öğrenciler için ev sahibi velilerle ve öğretmenler için Osmanpaşa Konağı'nda akşam yemeği ile sona erdi.
Üçüncü gün enerji verici bir etkinlikle başladı ve ardından Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi Konferans Salonu'nda Uluslararası Hikâye Yazma Yarışması düzenlendi. Katılımcılar Canva'yı kullanarak ortak e-dergiler oluşturdular ve Gazi Osman Ğaşa Üniversitesi öğretim görevlisi Ayşe Mete tarafından gerçekleştirilen "Kadının Akamedisyen olarak Toplumdaki Yeri" konulu seminere katıldılar. Zübeyde Hanım Teknik ve Meslek Yüksekokulu Televizyon Stüdyosu'nda Kadının Kendi Özgürlüğü ve Yaratıcılığında Yenilikçi Çalışmalar konulu söyleşi gerçekleştirildi ve bir film hazırlandı.
Dördüncü gün, Tokat'ın Zile İlçesi'ndeki Zile Fen Lisesi gezisi, ve İngilizce öğretmeni Ünsal Saper koordinatörlüğünde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi (İşbirlikçi Çalışma ile Dijital İçerik Oluşturma) çalıştayı içeriyordu. Gün, ortak çalışmaların sunumu, Zile Kalesi ve Kent Müzesi gezisi ile ve Ballıca Mağarası ziyareti ile devam etti.
Son gün, ortak çalışmanın oluşturulması ve Artsteps'te sanal bir serginin oluşturulmasını ve ardından ekipler arasında bir yarışmayı içeriyordu. Yansıma kartları incelendi ve geri bildirim sağlandı. Öğretmenler odasında proje koordinatörleri toplantısı gerçekleştirildi. Öğleden sonra Ebru sanatçısı Mustafa Somuncu tarafından Geleneksel Ebru Atölyesi (Ebru Sanatı) düzenlendi. Gün, Check Out Oturumu, Değerlendirme Oturumu, Sertifika Töreni ve Geleneksel Sıra Gecesi ve Kültür Gecesi ile sona erdi.
Bu Erasmus+ KA210 LTT etkinliği, yenilikçi ve ilgi çekici girişimlerle cinsiyet eşitliğini teşvik etme ve genç kadınları güçlendirme hedeflerine başarıyla ulaştı.